„Жупска Берба 2018“ – од 20. до 23. септембра 2018. године

Александровац, 20-23.септембар 2018.

Више од пет деценија „Жупске бербе“ у част богатства убраног у недрима Александровачке Жупе, у част грожђа, у част вина, у част сунца, у част труда марљивих Жупљана, потећи ће божанска амброзија Фонтаном вина на 55. Жупској берби у Александровцу, која се одржава од 20. до 23. септембра 2018. године.

fontana vina

Највећа светковина виноградара Александровачке жупе и ове године окупиће бројне винаре и излагаче, као и све љубитеље овог рајског нектара, питког Жупског вина које ће се точити докле год траје берба.

Уз гурманлуке добродошлице и чашицу Жупског вина у Винској улици, око 400 хиљада посетиоца ће имати прилику да учествују у карневалу, да присуствују дефилеу учесника “Жупске бербе”, да посете бројне концерте и изложбе, као што је Пољопривредна изложба где ће бројни излагачи представити неизмерно богатство ове прапостојбине вина.

Традиционално манифестација “Жупска берба”, одржава се у Александровцу од 1963. године, док сама производња вина у овој регији сеже давно у историју а сви заинтересовани могу погледати поставку јединственог Музеја винарства и виноградарства која илуструје историјски развој виноградарства ове богате виноградарске регије.

Жупа, oкеанија вина и љубави

Ostavite odgovor